Spoštovani starši.

Želimo si, da bi čas, ko otroci ne morejo v vrtec, z njimi preživeli čim bolj igrivo in veselo. Ker pa se otroci skozi igro ves čas tudi učijo, vam bomo pri tem priskočili na pomoč, saj smo na tem področju doma.

Na tem mestu bomo objavljali izbrane povezave do kakovostnih vsebin (ideje za dejavnosti z otroki, oddaje in spletne strani za otroke …), s pomočjo katerih boste lahko popestrili in obogatili skupne dneve z otroki, podobno kot to počnemo v vrtcu. Da ne bodo preveč prikrajšani za družbo vrstnikov, pa naj pridejo na plan otroci v vas in vas spomnijo na čarobnost, ki se skriva v vsakdanjih rečeh.

K oblikovanju vrtca na daljavo ste vabljeni tudi starši. Veseli bomo vaših predlogov, za katere se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Vsebine bomo zbirali po šestih področjih kurikula, tako kot jih razvrščamo v vrtcu. Do njih lahko dostopate preko spodnjih povezav:

  • GIBANJE (vaje za fino motoriko in grafomotoriko, gibalne igre, aktivni sprehodi …)
  • JEZIK (jezikovne igre, pravljice, uganke, izštevanke …)
  • UMETNOST (lutkovno gledališče, likovno ustvarjanje, glasba …)
  • DRUŽBA (pravila in dogovori, družabne igre, igre vlog, poklici, promet …)
  • NARAVA (skrb za zdravje, čustva, vreme, raziskovanje v naravi, naravoslovni poskusi …)
  • MATEMATIKA (matematične igre, matematika v vsakdanjem življenju …)

Posebej bomo zbirali povezave do video predstavitev dejavnosti za otroke in spletnih strani, na katerih lahko najdete vsebine z različnih področij in jih izberete po svoji presoji:

Aktualne vsebine: