Slovenska bakla je rojena na Ravnah na Koroškem

V objemu mogočnih gozdov Mežiške doline jeklarji že 400 let oblikujejo plemenito in čvrsto ravensko jeklo. Bogata tradicija trdega dela in povezanost z okoljem na ljudeh puščata pečat, oblikujeta značaj, prebujata notranjo moč. Nevidna sila nas vodi k uresničevanju sanj, ko stopamo po poti vzponov in padcev, ob tem pa nas bogatijo spoznanja, da lahko posežemo više – do zvezd. Le z jekleno voljo pridemo tudi na cilj.

Slovensko baklo za olimpijske igre Tokio 2020 so izdelali v Skupini SIJ – Slovenski industriji jekla. Kot priklon Ravenčanom in vsem jeklarjem za doprinos k večstoletni tradiciji in vsem športnikom, ki bodo barve Slovenije zastopali na olimpijskih igrah v daljnem Tokiu, bolj oddaljenem kot katere koli olimpijske igre doslej. Imamo olimpijske sanje!

Slovenska bakla je izdelana iz nerjavnega jekla in bukovega lesa. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.

Petra Majdič, ki pooseblja jekleno voljo v svetu športa, je bakli takoj ob rojstvu kot njena rojenica vdahnila jekleno voljo, rekoč: 

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«


Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

Soočanje z nepredvidljivimi okoliščinami globalne razširjenosti koronavirusne bolezni nas je vse osupnilo, a hkrati utrdilo v veri v upanje, svetlobo. Zremo naprej. Močnejši. Imamo Slovensko baklo. Imamo olimpijske sanje. Imamo Tokio!

Slovensko baklo je izdelala Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla. S svojo strategijo sponzorstev v športu pod blagovno znamko Jeklena volja in z ambasadorko Petro Majdič prebuja jekleno voljo v ljudeh. Skupina SIJ je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

več na https://bakla.olympic.si/

no images were found

no images were found


UREJANJE UČILNIC NA PODSTREŠJU SE JE ZAČELO

16. 06. 2021

no images were found


TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, 11. 6. 2021

Čeprav smo že v mesecu novembru, na dan slovenske hrane, pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk na daljavo doma, v okviru družin, smo ga tokrat , v petek, 11. junija še v živo, vsi skupaj v šoli.

Tradicionalni slovenski zajtrk je odlična priložnost, da najširši slovenski javnosti sporočimo dvoje: prvič, da je zajtrk pomemben del naših prehranskih navad, ker je del zdravega prehranjevanja, in drugič – nakup lokalnih živil je pomemben zato, da ohranjamo slovensko podeželje, slovensko kmetijstvo. Vsak dan znova imamo torej priložnost, da spremenimo naše prehranske in nakupovalne navade.

To je priložnost da podpremo slovenske pridelovalce in predelovalce hrane,  posežemo po lokalno pridelani hrani, podpremo prizadevanja za ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanja podeželja ter seznanjanja s postopki pridelave in predelave hrane.

Bodimo še posebej pozorni na to, kaj imamo na krožniku. Spomnimo se, od kod pride hrana, kdo jo pridela in koliko truda vloži v to delo, zakaj je hrana iz bližine (naj)boljša izbira, kdo skrbi za podeželje, kakšno vlogo imajo v celotni prehranski verigi čebele ter drugi opraševalci – seveda z mislijo na potrebno redno zajtrkovanje.


DEVETOŠOLCI SO SE POSLOVILI

no images were found


PREDAJA KLJUČA

no images were found


ŠOLSKO FOTOGRAFIRANJE ZA LETO 2020/2021

no images were found


OSNOVNA ŠOLA  JURŠINCI PREJELA BRONASTI ZNAK POLICIJE

Osnovna šola Juršinci je ob slovesnosti v počastitev – Dneva slovenske policije prejela bronasti znak Policije za sodelovanje na področju krepitve varnosti s strani ministra za notranje zadeve Republike Slovenije. Ravnateljici ga. Jelki Svenšek je priznanje izročil  mag. Aleš HANŽEKOVIČ, vodja Sektorja uniformirane policije.

no images were found


ŠPORTNI DAN

no images were found

no images were found


NASTOP UČENCEV OB MATERINSKEM DNEVU

no images were found


NAZAJ V ŠOLO

no images were found

UTRINKI IZ TEHNIŠKEGA DNEVA

Glavna tema tehniškega dne je bila odgovorno ravnanje z odpadki. Učenci so si najprej ogledali videoposnetka o ločevanju in reciklaži odpadkov, kasneje pa za nalogo opravili še več čistilnih akcij, znotraj in zunaj hiše. Temeljito so pospravili svojo sobo, uredili okolico svojega doma ter v bližnji okolici poiskali in fotografirali nepravilno odvržene odpadke in divja odlagališča. V 5.A razredu je opravljene naloge poslalo vseh 18 učencev.

no images were found


UTRINKI IZ NARAVOSLOVNEGA DNEVA

no images were found

no images were found


UTRINKI IZ TEHNIŠKEGA DNEVA

no images were found

no images were found


Tradicionalni slovenski zajtrk 2020

V petek, 20. 11. 2020, bomo tudi na naši šoli obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, to leto jubilejni, saj je že deseti po vrsti.

Izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«, žal ne more izvajati v šoli in vrtcu kot v preteklih letih, temveč bomo pozornost namenili ozaveščanju in spodbujanju učencev k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi kot način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, značilnimi za TSZ.
K le-temu učence spodbujamo vsi učitelji z različnimi dejavnostmi, ki potekajo na daljavo. Hkrati pa bo v okviru projekta Zdrava šola v petek, 20. 11. 2020, organiziran naravoslovni dan na daljavo, za učence od 1. do 9. razreda.

Seveda, pa vas tukaj še enkrat pozivamo, da doma skupaj pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem pa poskušajte biti starši in še posebej otroci ustvarjalni in aktivni tudi na kakršenkoli drug dan ter tudi pri drugih dnevnih obrokih.

navodilo za izvedbo NARAVOSLOVNEGA DNEVA -TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA

FOTO UTRINKI NARAVOSLOVNEGA DNEVA

no images were found

izdelek Anže, Tevž, Ožbe


ŠPORTNI DAN

TEMA: POHODNIŠTVO, VAJE ZA RAZVOJ GIB. SPOSOBNOSTI,  SKRB ZA ZDRAVJE.

no images were found

no images were found

no images were found

Tradicionalni slov. zajtrk Anže


ŠPORTNI DAN

no images were found


ZAHVALA

Hvala devetošolcem generacije 2019/2020 in njihovim staršem za donacijo, s katero smo obogatili zbirko naše šolske knjižnice.