Dogodki 2014/15

DOBILI NOV ŠOLSKI ČEBELNJAK

V petek, 7. avgusta smo se udeležili slovesnosti  predaje šolskega učnega čebelnjaka. Za kulturni program so poskrbeli člani čebelarskega krožka Juršinci. Manjkalo ni glasbe in petja. Slovesno so prerezali vrvico Župan Alojz Kaučič, ravnateljica šole Jelka Svenšek in predsednik čebelarskega društva Juršinci Franc Križan ter tako predali čebelnjak svojemu namenu. Ob koncu je opravil blagoslov čebelnjaka farni duhovnik Dušan Todorovič. Vreme nam je bilo naklonjeno. Po uradnem delu je bilo poskrbljeno za pogostitev obiskovalcev. Tako so naši učenci dobili lep čebelnjak, ki bo služil v izobraževalne namene in kot tudi za naš šolski med, ki bo še kako prav prišel za šolsko malico.


PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI, DNEVU ŠOLE IN ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA

V torek, 23. 6. 2015, je bila ob 16. uri v večnamenski dvorani v Juršincih proslava ob dnevu državnosti, dnevu šole in zaključku šolskega leta.

Prvi del prireditve je bil posvečen dnevu državnosti. Otroci iz vrtca in učenci od 5. do 9. razreda so z besedo in pesmijo izpovedali svojo ljubezen do domovine, svoje misli ob prazniku pa je dodal tudi župan Občine Juršinci gospod Alojz Kaučič.

Drugi del prireditve je začela ravnateljica šole gospa Jelka Svenšek. Spomnila je na preteklo šolsko leto in najpomembnejše dogodke, ki so se zvrstili na šoli in v vrtcu. Obenem je vsem zaželela lepe, sončne in varne počitnice. Sledil je program, v katerem so nastopili učenci od 1. do 4. razreda. Njihovi nastopi so prekipevali od veselja nad bližajočimi se počitnicami.

Sledil je najslovesnejši del prireditve, v katerem sta župan in podžupanja gospa Dragica Toš Majcen podelila občinska priznanja učencem, ki so uspešno zastopali šolo in občino na tekmovanjih in prireditvah zunaj občine. Šest devetošolcev, in sicer Tonja Horvat, Ines Lebar,

Aljaž Brest, Jernej Masten Toplak, Luka Rakuša in Nik Štebih, je dobilo spominska darila, ker so imeli v vseh devetih razredih odličen učni uspeh. Podelili so jih župan, podžupanja in ravnateljica.

Za najboljšo športnico je bila razglašena Tadeja Kokol, priznanje pa ji je izročil gospod Stanko Podvršek.

Pomočnica ravnateljice Tanja Kvar se je v imenu otrok in delavk vrtca zahvalila za obnovljeno igrišče pri vrtcu in s priložnostnimi darilci obdarovala vse, ki so s svojim delom ali kako drugače prispevali, da se odslej lahko otroci igrajo na novih, lepih in varnih igralih.

Navzoče je pozdravila tudi predsednica Sveta staršev gospa Polona Berlak. Pohvalila je delo šole v preteklem šolskem letu in vsem zaželela lepe počitnice.

Sledila je otvoritev obnovljenega igrišča pri vrtcu.

Prireditev sta povezovala učenca 9. razreda Tonja Horvat in Luka Rakuša. Program sta ob pomoči strokovnih delavcev iz vrtca in šole pripravili učiteljici Slavica Gerič in Lidija Ljubec.

Slavica Gerič in Lidija Ljubec


Zaključek Bralne značke

V četrtek, 11. 6. 2015, je bil v telovadnici zaključek Bralne značke.   Po uvodnem nastopu naše violinistke Hane, je besedo prevzel naš gost Primož  Suhodolčan  in dodobra nasmejal učence z anekdotami, ki jih med drugim opisuje v svojih zgodbah. Le kdo ne pozna Rante, nenavadno nerodnega in posebnega fanta, ki se vztrajno preizkuša v  igranju košarke in podira nove rekorde v vožnji s kolesom? Ali pa Petra Nosa, dečka z najbolj radovednim, veselim in potolčenim nosom na svetu? In vseh pripetljajev z živalmi?

Srečanje je potekalo zanimivo, zabavno in sproščeno. Z gotovostjo lahko trdimo, da je Primož Suhodolčan eden izmed naših najbolj branih avtorjev del za mladino. Njegov slog pisanja nam je blizu in ravno to nas znova in znova privablja, da beremo njegove knjige in se ob njih od srca nasmejimo.

Podelil je tudi priznanja vsem učencem, ki so usvojili Bralno značko.

Takšnih obiskov si še želimo!
DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADIH ČEBELARJEV V METLIKI

V soboto, 9. 5. 2015, je na OSNOVNI ŠOLI METLIKA potekalo državno tekmovanje mladih čebelarjev. Udeležilo se ga je 482 otrok in 83 mentorjev iz 93 šol. Tekmovalci so pokazali izjemno znanje in glede na tako znanje so dejansko zmagovalci vsi. Po končanem tekmovanju so se tekmovalci in njihovi mentorji sprehodili po Metliki in obiskali trge, uživali v razgledu z Veselice in si ogledali šolski čebelnjak. Našo šolo je zastopalo 6 učencev. Tekmovali so naslednji učenci Anja Čuš, Petra Gabrovec, Ema Tancoš, Mihaela Lajh, Žan Šoštarič in Doris Lajh. Vsi so dosegli srebrno priznanje za kar jim čestitam.

Več o tekmovanju je objavljeno na spletnih straneh Čebelarske zveze Slovenije (http://www.czs.si/).

mentor: Damjan Šimenko


TEKMOVANJE “Kaj veš o prometu?”

Učenci naše šole so osvojili 2. mesto ekipno.


ŠPORT ŠPAS

Družili smo se s starši


DELOVNA AKCIJA: UREJANJE IGRIŠČA VRTCA

Starši, krajani in delavci vrtca smo se lotili ureditve otroškega igrišča. Organizacijo sta prevzeli predsednica Sveta staršev, ga. Polona Berlak, in članica Sveta zavoda, ga. Vesna Krampelj.

Uspelo jima je vključiti lokalne obrtnike. Strokovni del projekta sta prevzela Robert Horvat in Jože Krampelj.

 

1. faza: Strojna dela so nadomestila stotine rok.

 

2. faza: Delovna akcija je potekala v soboto, 11. aprila 2015.

Pridno smo delali, vreme nam je služilo, vzdušje je bilo odlično.

3. faza:

4. faza:


ŠOPEK SOLZIC ZA MAMO

24. marca je Občina Juršinci v sodelovanju z osnovno šolo in vrtcem pripravila prireditev ob materinskem dnevu. Že ob vstopu v dvorano  je obiskovalce pozdravila čudovita scena. Vsebina prireditve, ki so jo pod vodstvom mentorjev pripravili otroci iz vrtca in učenci osnovne šole, se je navezovala na to scensko simboliko. Nastopajoči so se predstavili s petjem, plesom, recitacijami in igranjem na različne instrumente ter tako počastili ta praznik. Prireditev so obogatile gospodinje Hlaponc z razstavo ročnih del.

Obiskovalce prireditve sta nagovorila župan Alojz Kavčič in podžupanja Dragica Toš Majcen.

Ob koncu prireditve so otroci vsem obiskovalkam podarili cvetje.

Organizatorji so bili veseli množičnega obiska.

Irena Petek-Zebec

Andreja Klarič

Katica Meznarič

Tanja Kvar

Dostopnost