UTRINKI IZ TEHNIŠKEGA DNEVA

Glavna tema tehniškega dne je bila odgovorno ravnanje z odpadki. Učenci so si najprej ogledali videoposnetka o ločevanju in reciklaži odpadkov, kasneje pa za nalogo opravili še več čistilnih akcij, znotraj in zunaj hiše. Temeljito so pospravili svojo sobo, uredili okolico svojega doma ter v bližnji okolici poiskali in fotografirali nepravilno odvržene odpadke in divja odlagališča. V 5.A razredu je opravljene naloge poslalo vseh 18 učencev.


UTRINKI IZ NARAVOSLOVNEGA DNEVA


UTRINKI IZ TEHNIŠKEGA DNEVA


Tradicionalni slovenski zajtrk 2020

V petek, 20. 11. 2020, bomo tudi na naši šoli obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, to leto jubilejni, saj je že deseti po vrsti.

Izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«, žal ne more izvajati v šoli in vrtcu kot v preteklih letih, temveč bomo pozornost namenili ozaveščanju in spodbujanju učencev k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi kot način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, značilnimi za TSZ.
K le-temu učence spodbujamo vsi učitelji z različnimi dejavnostmi, ki potekajo na daljavo. Hkrati pa bo v okviru projekta Zdrava šola v petek, 20. 11. 2020, organiziran naravoslovni dan na daljavo, za učence od 1. do 9. razreda.

Seveda, pa vas tukaj še enkrat pozivamo, da doma skupaj pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem pa poskušajte biti starši in še posebej otroci ustvarjalni in aktivni tudi na kakršenkoli drug dan ter tudi pri drugih dnevnih obrokih.

navodilo za izvedbo NARAVOSLOVNEGA DNEVA -TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA

FOTO UTRINKI NARAVOSLOVNEGA DNEVA

izdelek Anže, Tevž, Ožbe


ŠPORTNI DAN

TEMA: POHODNIŠTVO, VAJE ZA RAZVOJ GIB. SPOSOBNOSTI,  SKRB ZA ZDRAVJE.

Tradicionalni slov. zajtrk Anže


ŠPORTNI DAN


ZAHVALA

Hvala devetošolcem generacije 2019/2020 in njihovim staršem za donacijo, s katero smo obogatili zbirko naše šolske knjižnice.