DOGODKI 2021/22

DOGODKI 2021/2022

DOGODKI 2021/2022

Prireditev ob zaključku Bralne značke 2021/22

V petek, 3. 6. 2022, smo v dvorani večnamenskega kulturnega centra Juršinci izvedli prireditev ob zaključku Bralne značke, na kateri smo podelili priznanja in knjižne nagrade Zlatim bralkam, ki so pridno brale in  bralno značko osvojile vseh devet let šolanja. To so bile naše devetošolke: Lana Janžekovič, Ema Munda, Maruša Gril, Aneja Fürst, Mineja Zemljič, Tjaša Majcen, Ivana Lah, Sara Verbančič,  Žana Dacinger, Nika Plohl, Suzana Divjak in Milena Ingrid Belak.

S svojo prisotnostjo je našo prireditev počastila naša bivša učenka, zdaj 19-letna študentka prava Sandra Kumer, ki je v času šolanja na Gimnaziji Ormož izdala svojo prvo knjigo pesmi Rumeno, ki te hočem rumeno! Program je suvereno vodila učenka Špela Winkler. Na prireditvi so nekaj Sandrinih pesmi predstavili naši učenci Matic Bec, Lana Friščić Krampelj, Žiga Jakab, Lana Šimenko in Ana Janžekovič, nato jih je nekaj prebrala še pesnica sama. Program je z lepimi melodijami obogatila naša mlada violinistka Ajda Podlesnik. Sledil je pogovor v obliki intervjuja. Ob koncu smo priložnost, da kaj vprašajo, dali še prisotnim učencem. Zanimalo jih je vse mogoče. Sandrin nastop nas je navdušil! Njeno nadarjenost smo opazili že v osnovni šoli, a je bila takrat še čisto drugačna, mirna, pridna in skromna deklica, ki se nikoli ni izpostavljala. Zdaj je pred nami sedelo zrelo, samozavestno dekle, navdušeno nad življenjem in z jasno zastavljenimi cilji, ki jih želi doseči. Ta mlada ženska, še najstnica, je  vse prisotne prevzela s svojo prijazno, pozitivno naravnanostjo in žarom. Še isti dan sem izposodila vseh pet knjig, ki nam jih je podarila.

Prav vsak trenutek tega dogodka je bil enostavno čaroben.

                                                                                                Koordinatorica Bralne značke:

                                                                                                Sabina Lenart

PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Utrinki iz šole v naravi – Baška

Državno atletsko tekmovanje

Na Atletskem stadionu Poljane v Mariboru je v sredo, 8. 6. 2022, potekalo državno atletsko tekmovanje, na katerega se je uvrstila Barbara Krivec. Dosegla je odlično 12. mesto. Čestitamo!

Področno tekmovanje v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v četrtek, 2. 6. 2022, potekalo področno tekmovanje v malem nogometu za mlajše učence. Na tekmovanje so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava in OŠ Anice Černejeve Makole. Ekipa OŠ Ljudski vrt je postala področni prvak, ekipa OŠ Juršinci podprvak, ekipa OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava je zasedla 3. mesto in ekipa OŠ Anice Černejeve Makole 4. mesto. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence in učenke letnik 2011 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 31. 5. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence in učenke letnik 2011 in mlajše. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Hajdina, OŠ Gorišnica in OŠ Cirkulane-Zavrč. Ekipa OŠ Gorišnica je postala medobčinski prvak, ekipa OŠ Hajdina podprvak, ekipa Cirkulane-Zavrč je zasedla 3. mesto in ekipa OŠ Juršinci 4. mesto. Čestitamo!

Področno atletsko tekmovanje

Na ptujskem mestnem stadionu je v ponedeljek, 30. 5. 2022, potekalo področno atletsko tekmovanje, na katerega so se uvrstili Leo Janžekovič, Ajda Brumen, Leon Lesjak, Barbara Krivec, Sanja Lipič, Aneja Fürst in Vanja Vičar. Dosegli so odlične rezultate, domov pa so ponovno odnesli tri medalje, dve zlati in eno srebrno. Čestitamo!

OGLED FILMSKEGA STUDIA SIP TV

Učenci 8. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet multimedija, smo 26. maja 2022 skupaj z učiteljem Damjanom Šimenkom, odšli v Dornavo na sedež podjetja SIP TV. Tam nas je pričakal gospod direktor podjetja Branko Veselič. Slišali smo veliko o načinih snemanja, produkciji ter montaži posnetkov. Ogledali smo si multimedijski studio, snemalni studio in se seznanili z montažo. Zelo zanimiva nam je bila predstavitev snemanja z droni ter reportažno vozilo za snemanje na trenu.

Učenci smo se spoznali in se preizkusili z delom in vlogo voditelja, ki je pred kamero. Predstavili so nam tudi RTV servis in njihovo delo. Zahvaljujemo se podjetju SIP TV da so nam omogočili in nas seznanili z njihovim delom.

Učenci izbirnega predmeta MME

Medobčinsko atletsko tekmovanje

Na ptujskem mestnem stadionu je v četrtek, 19. 5. 2022, potekalo medobčinsko atletsko tekmovanje. Udeležili so se ga Leo Janžekovič, Žiga Jakab, Aljaž Horvat, Ajda brumen, Tonija Toš, Tim Kunčnik, Leon Lesjak, Mai Pak, Barbara Krivec, Sanja Lipič, Aneja Fürst, Maruša Gril in Vanja Vičar. Vsi do dosegli odlične rezultate, domov pa so odnesli tudi tri medalje, eno zlato in dve srebrni. Čestitamo!

ŠPORTNO DRUŠTVO JURŠINCI PODARILO DRESE

ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL – PODROČNO TEKMOVANJE 

V petek, 13. 5. 2022, so se Barbara Krivec, Maja Kukovec in Klara Kukovec udeležile področnega tekmovanja v Šolskem plesnem festivalu. Tekmovale so v hip hopu, popu in latinu. Vse tri plese so odlično odplesale. Čestitamo!

Grajski dan s ptujskimi policisti

Policisti Policijske postaje Ptuj so danes pripravili 1. grajski dan s policisti. Pri Dvorcu Dornava so najmlajšim predstavili svoje delo in opremo. Kot je povedal Aleksander Lubej, načelnik Policijske postaje Ptuj, so veseli, da so po dveh letih lahko ponovno pripravili druženje v živo ter najmlajše, pa tudi občane seznanili s svojim delom in opremo, s katero razpolagajo. Obiskovalci so si lahko ogledali policijska vozila in opremo, spoznali konje in njihove vodnike, prizorišče pa je preletel tudi policijski helikopter.

Na druženju z uporabniki Zavoda Dornava, učenci osnovnih šol Dornava in Juršinci ter malčki iz vrtca so sodelovali tudi reševalci in pripadniki Slovenske vojske.

Spoznavajmo države Evropske unije

Turistično društvo Ptuj in Mestna občina Ptuj sta 18. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo obeležila v Minoritskem samostanu Ptuj s prireditvijo »Spoznavajmo države Evropske unije«, na kateri so se na temo evrovizijske pesmi predstavili vrtci, osnovne in srednje šole. Tudi naša šola je sodelovala na prireditvi, ki se je odvijala v petek, 6. 5. 2022. Predstavili smo Dansko in njene predstavnike na Evroviziji. Na lično in poučno pripravljeni stojnici smo predstavili nekaj splošnih podatkov o deželi, zmagovalne pesmi na Evroviziji in delili danske zastavice in letake. Našo ponudbo smo začinili s slastnimi danskimi maslenimi piškoti, ki jih je spekla učenka Maša Horvat. Popestrili smo tudi kulturni program prireditve. Lana Friščić Krampelj je stopila v čevlje danske pevke Emmelie de Forest in čudovito zapela zmagovalno pesem leta 2013, Only Teardrops. V sklepnem delu prireditve smo prisostvovali  dvigu evropske zastave v ptujskem »Evro parku«. Zastavo sta dvignila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in predsednik Turističnega društva Ptuj Peter Pribožič. Prireditev je izzvenela v prijetnem vzdušju in druženju mladih iz šol ptujskega območja.

                                                                                                                 Zapisala: Sabina Lenart

Medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za učenke letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 10. 5. 2022, potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za mlajše učenke. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Olge Meglič, OŠ Hajdina, OŠ Breg in OŠ Ljudski vrt. Naša dekleta so tekmovanje zaključile na 2. mestu. Čestitamo!

JUMICAR NA OŠ JURŠINCI

OBISKALA NAS JE SLOVENSKA VOJSKA

Naši mladi čebelarji uspešni na 44. državnem čebelarskem tekmovanju in srečanju mladih čebelarjev v Mariboru

Po dvoletni prekinitvi zaradi pandemije smo se z mladimi čebelarji imeli končno spet možnost udeležiti in pomeriti v znanju iz čebelarstva na državnem tekmovanju mladih čebelarjev. Organizator tekmovanja Čebelarska zveza Slovenije in gostitelj Biotehniška srednja šola Maribor, sta svoje delo opravili odlično. Čebelarska zveza Slovenije je v soboto, 7. maja 2022, že 44. zapored organizirala državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, članov čebelarskih krožkov, ki je tokrat potekalo v Mariboru.

Letošnjega tekmovanja v treh kategorijah se je udeležilo mnogo učencev iz celotne Slovenije. Med njimi so tekmovali tudi člani čebelarskega krožka naše šole, in sicer: učenca iz 6. razreda Anej Čuček ter Patrik knez Holc. Učenci 4. razreda Aleš Lorenčič, Liam Zelenko, Anže Šegula ter Klemen Fras.

Učenci so dosegli odličen rezultat, saj so se domov z bronastim priznanjem z državnega tekmovanja vrnili Anej Čuček ter Patrik knez Holc, Aleš Lorenčič in Liam Zelenko.  Anže Šegula in Klemen Fras pa sta prejela priznanje za sodelovanje.

Iskrene čestitke za trud in opravljeno delo s čebelarski pozdravom NAJ MEDI!

Mentor čebelarskega krožka,

Damjan

ŠPORTNA GIMNASTIKA – POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA

 V četrtek, 5. 5. 2022, se je Lea Muhič udeležila polfinala državnega prvenstva v športni gimnastiki. Tekmovanje je zajemalo vaje na gredi, bradlji, parterju in preskoku. S končnim 5. mestom se je uvrstila v finale državnega prvenstva. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v sredo, 4. 5. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za mlajše učence. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Majšperk, OŠ Ljudski vrt in OŠ Videm-Leskovec. Ekipi OŠ Ljudski vrt in OŠ Juršinci sta se uvrstili na področno tekmovanje. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v mali odbojki za učenke letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v sredo, 20. 4. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v mali odbojki. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Cirkovce in OŠ Destrnik-Trnovska vas. Ekipi OŠ Ljudski vrt in OŠ Cirkovce sta se uvrstili na področno tekmovanje. Čestitamo!

Medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 19. 4. 2022, potekalo predtekmovanje medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za mlajše učence. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Olge Meglič, OŠ Dornava in OŠ Gorišnica. Ekipa OŠ Juršinci se je uvrstila v finale medobčinskega tekmovanja. Čestitamo!

Državno atletsko tekmovanje

Na Atletskem stadionu Poljane v Mariboru je v sredo, 8. 6. 2022, potekalo državno atletsko tekmovanje, na katerega se je uvrstila Barbara Krivec. Dosegla je odlično 12. mesto. Čestitamo!

Področno tekmovanje v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v četrtek, 2. 6. 2022, potekalo področno tekmovanje v malem nogometu za mlajše učence. Na tekmovanje so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava in OŠ Anice Černejeve Makole. Ekipa OŠ Ljudski vrt je postala področni prvak, ekipa OŠ Juršinci podprvak, ekipa OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava je zasedla 3. mesto in ekipa OŠ Anice Černejeve Makole 4. mesto. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence in učenke letnik 2011 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 31. 5. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence in učenke letnik 2011 in mlajše. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Hajdina, OŠ Gorišnica in OŠ Cirkulane-Zavrč. Ekipa OŠ Gorišnica je postala medobčinski prvak, ekipa OŠ Hajdina podprvak, ekipa Cirkulane-Zavrč je zasedla 3. mesto in ekipa OŠ Juršinci 4. mesto. Čestitamo!

Področno atletsko tekmovanje

Na ptujskem mestnem stadionu je v ponedeljek, 30. 5. 2022, potekalo področno atletsko tekmovanje, na katerega so se uvrstili Leo Janžekovič, Ajda Brumen, Leon Lesjak, Barbara Krivec, Sanja Lipič, Aneja Fürst in Vanja Vičar. Dosegli so odlične rezultate, domov pa so ponovno odnesli tri medalje, dve zlati in eno srebrno. Čestitamo!

OGLED FILMSKEGA STUDIA SIP TV

Učenci 8. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet multimedija, smo 26. maja 2022 skupaj z učiteljem Damjanom Šimenkom, odšli v Dornavo na sedež podjetja SIP TV. Tam nas je pričakal gospod direktor podjetja Branko Veselič. Slišali smo veliko o načinih snemanja, produkciji ter montaži posnetkov. Ogledali smo si multimedijski studio, snemalni studio in se seznanili z montažo. Zelo zanimiva nam je bila predstavitev snemanja z droni ter reportažno vozilo za snemanje na trenu.

Učenci smo se spoznali in se preizkusili z delom in vlogo voditelja, ki je pred kamero. Predstavili so nam tudi RTV servis in njihovo delo. Zahvaljujemo se podjetju SIP TV da so nam omogočili in nas seznanili z njihovim delom.

Učenci izbirnega predmeta MME

Medobčinsko atletsko tekmovanje

Na ptujskem mestnem stadionu je v četrtek, 19. 5. 2022, potekalo medobčinsko atletsko tekmovanje. Udeležili so se ga Leo Janžekovič, Žiga Jakab, Aljaž Horvat, Ajda brumen, Tonija Toš, Tim Kunčnik, Leon Lesjak, Mai Pak, Barbara Krivec, Sanja Lipič, Aneja Fürst, Maruša Gril in Vanja Vičar. Vsi do dosegli odlične rezultate, domov pa so odnesli tudi tri medalje, eno zlato in dve srebrni. Čestitamo!

ŠPORTNO DRUŠTVO JURŠINCI PODARILO DRESE

ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL – PODROČNO TEKMOVANJE 

V petek, 13. 5. 2022, so se Barbara Krivec, Maja Kukovec in Klara Kukovec udeležile področnega tekmovanja v Šolskem plesnem festivalu. Tekmovale so v hip hopu, popu in latinu. Vse tri plese so odlično odplesale. Čestitamo!

Grajski dan s ptujskimi policisti

Policisti Policijske postaje Ptuj so danes pripravili 1. grajski dan s policisti. Pri Dvorcu Dornava so najmlajšim predstavili svoje delo in opremo. Kot je povedal Aleksander Lubej, načelnik Policijske postaje Ptuj, so veseli, da so po dveh letih lahko ponovno pripravili druženje v živo ter najmlajše, pa tudi občane seznanili s svojim delom in opremo, s katero razpolagajo. Obiskovalci so si lahko ogledali policijska vozila in opremo, spoznali konje in njihove vodnike, prizorišče pa je preletel tudi policijski helikopter.

Na druženju z uporabniki Zavoda Dornava, učenci osnovnih šol Dornava in Juršinci ter malčki iz vrtca so sodelovali tudi reševalci in pripadniki Slovenske vojske.

Spoznavajmo države Evropske unije

Turistično društvo Ptuj in Mestna občina Ptuj sta 18. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo obeležila v Minoritskem samostanu Ptuj s prireditvijo »Spoznavajmo države Evropske unije«, na kateri so se na temo evrovizijske pesmi predstavili vrtci, osnovne in srednje šole. Tudi naša šola je sodelovala na prireditvi, ki se je odvijala v petek, 6. 5. 2022. Predstavili smo Dansko in njene predstavnike na Evroviziji. Na lično in poučno pripravljeni stojnici smo predstavili nekaj splošnih podatkov o deželi, zmagovalne pesmi na Evroviziji in delili danske zastavice in letake. Našo ponudbo smo začinili s slastnimi danskimi maslenimi piškoti, ki jih je spekla učenka Maša Horvat. Popestrili smo tudi kulturni program prireditve. Lana Friščić Krampelj je stopila v čevlje danske pevke Emmelie de Forest in čudovito zapela zmagovalno pesem leta 2013, Only Teardrops. V sklepnem delu prireditve smo prisostvovali  dvigu evropske zastave v ptujskem »Evro parku«. Zastavo sta dvignila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in predsednik Turističnega društva Ptuj Peter Pribožič. Prireditev je izzvenela v prijetnem vzdušju in druženju mladih iz šol ptujskega območja.

                                                                                                                 Zapisala: Sabina Lenart

Medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za učenke letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 10. 5. 2022, potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za mlajše učenke. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Olge Meglič, OŠ Hajdina, OŠ Breg in OŠ Ljudski vrt. Naša dekleta so tekmovanje zaključile na 2. mestu. Čestitamo!

JUMICAR NA OŠ JURŠINCI

OBISKALA NAS JE SLOVENSKA VOJSKA

Naši mladi čebelarji uspešni na 44. državnem čebelarskem tekmovanju in srečanju mladih čebelarjev v Mariboru

Po dvoletni prekinitvi zaradi pandemije smo se z mladimi čebelarji imeli končno spet možnost udeležiti in pomeriti v znanju iz čebelarstva na državnem tekmovanju mladih čebelarjev. Organizator tekmovanja Čebelarska zveza Slovenije in gostitelj Biotehniška srednja šola Maribor, sta svoje delo opravili odlično. Čebelarska zveza Slovenije je v soboto, 7. maja 2022, že 44. zapored organizirala državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, članov čebelarskih krožkov, ki je tokrat potekalo v Mariboru.

Letošnjega tekmovanja v treh kategorijah se je udeležilo mnogo učencev iz celotne Slovenije. Med njimi so tekmovali tudi člani čebelarskega krožka naše šole, in sicer: učenca iz 6. razreda Anej Čuček ter Patrik knez Holc. Učenci 4. razreda Aleš Lorenčič, Liam Zelenko, Anže Šegula ter Klemen Fras.

Učenci so dosegli odličen rezultat, saj so se domov z bronastim priznanjem z državnega tekmovanja vrnili Anej Čuček ter Patrik knez Holc, Aleš Lorenčič in Liam Zelenko.  Anže Šegula in Klemen Fras pa sta prejela priznanje za sodelovanje.

Iskrene čestitke za trud in opravljeno delo s čebelarski pozdravom NAJ MEDI!

Mentor čebelarskega krožka,

Damjan

ŠPORTNA GIMNASTIKA – POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA

 V četrtek, 5. 5. 2022, se je Lea Muhič udeležila polfinala državnega prvenstva v športni gimnastiki. Tekmovanje je zajemalo vaje na gredi, bradlji, parterju in preskoku. S končnim 5. mestom se je uvrstila v finale državnega prvenstva. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v sredo, 4. 5. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za mlajše učence. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Majšperk, OŠ Ljudski vrt in OŠ Videm-Leskovec. Ekipi OŠ Ljudski vrt in OŠ Juršinci sta se uvrstili na področno tekmovanje. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v mali odbojki za učenke letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v sredo, 20. 4. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v mali odbojki. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Cirkovce in OŠ Destrnik-Trnovska vas. Ekipi OŠ Ljudski vrt in OŠ Cirkovce sta se uvrstili na področno tekmovanje. Čestitamo!

Medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 19. 4. 2022, potekalo predtekmovanje medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za mlajše učence. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Olge Meglič, OŠ Dornava in OŠ Gorišnica. Ekipa OŠ Juršinci se je uvrstila v finale medobčinskega tekmovanja. Čestitamo!

32. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

V torek, 22. 2. 2022, je preko zooma potekalo zasedanje Ptujskega medobčinskega Otroškega parlamenta. Zasedanja se je udeležilo 18 predstavnikov osnovnih šol UE Ptuj. Iz naše šole se je zasedanja udeležil Žan Novak. Tema letošnjega otroškega parlamenta je bila Moja poklicna prihodnost. V razpravi so se dotaknili tem: »Vloga staršev pri izbiri poklica; Izbira poklica – skrbi in pričakovanja; Poklic in uspeh; Možnosti izbire: jih imamo ali ne?«

Mladi parlamentarci so bili zelo aktivni in so se razgovorili o tem, kako pomembna je vloga staršev. Želijo si, da bi jim bili starši podpora, a bi jim hkrati pri odločanju dovolili svobodo. Strinjajo se, da izbira poklica pomeni skrb in da je težko predvideti, ali se bodo v izbranem poklicu tudi zares našli. Po drugi strani razumejo, da vsaka prelomnica pomeni nov začetek in da nobena poklicna odločitev ni zares dokončna odločitev. Ob vprašanju uspeha ima vsak svoja prepričanja, večina pa poklicni uspeh povezuje z osebno srečo. Tudi možnosti izbire imajo mladi veliko, nimajo pa vsi enake štartne pozicije. Da bi lažje izbirali, si želijo realnih informacij in praktičnih izkušenj z različnimi poklici. Zaključujejo, da ima vsak v sebi moč vplivati na potek svojega življenja, moraš pa vedeti, kaj si želiš, in nato vložiti dovolj truda, da cilje tudi dosežeš.

V ponedeljek, 11. 4. 2022, je v Ljubljani potekalo 32. nacionalno zasedanje Otroškega parlamenta. Udeležili so se ga štirje predstavniki Ptujskega območja, med njimi je bil tudi predstavnik naše šole, Žan Novak. Zasedanje je potekalo v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. 111 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Moja poklicna prihodnost oz. petih podtemah: »Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo; Vpliv covid-19 na izbiro poklica.« Uvodoma jih je pozdravil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije g. Igor Zorčič. Spodbudne besede sta mladim parlamentarcem namenila tudi predsednica ZPMS ga. Darja Groznik in predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

foto: Matija Sušnik/Državni zbor

DOGODKI 2021/2022

Državno atletsko tekmovanje

Na Atletskem stadionu Poljane v Mariboru je v sredo, 8. 6. 2022, potekalo državno atletsko tekmovanje, na katerega se je uvrstila Barbara Krivec. Dosegla je odlično 12. mesto. Čestitamo!

Področno tekmovanje v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v četrtek, 2. 6. 2022, potekalo področno tekmovanje v malem nogometu za mlajše učence. Na tekmovanje so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava in OŠ Anice Černejeve Makole. Ekipa OŠ Ljudski vrt je postala področni prvak, ekipa OŠ Juršinci podprvak, ekipa OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava je zasedla 3. mesto in ekipa OŠ Anice Černejeve Makole 4. mesto. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence in učenke letnik 2011 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 31. 5. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence in učenke letnik 2011 in mlajše. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Hajdina, OŠ Gorišnica in OŠ Cirkulane-Zavrč. Ekipa OŠ Gorišnica je postala medobčinski prvak, ekipa OŠ Hajdina podprvak, ekipa Cirkulane-Zavrč je zasedla 3. mesto in ekipa OŠ Juršinci 4. mesto. Čestitamo!

Področno atletsko tekmovanje

Na ptujskem mestnem stadionu je v ponedeljek, 30. 5. 2022, potekalo področno atletsko tekmovanje, na katerega so se uvrstili Leo Janžekovič, Ajda Brumen, Leon Lesjak, Barbara Krivec, Sanja Lipič, Aneja Fürst in Vanja Vičar. Dosegli so odlične rezultate, domov pa so ponovno odnesli tri medalje, dve zlati in eno srebrno. Čestitamo!

OGLED FILMSKEGA STUDIA SIP TV

Učenci 8. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet multimedija, smo 26. maja 2022 skupaj z učiteljem Damjanom Šimenkom, odšli v Dornavo na sedež podjetja SIP TV. Tam nas je pričakal gospod direktor podjetja Branko Veselič. Slišali smo veliko o načinih snemanja, produkciji ter montaži posnetkov. Ogledali smo si multimedijski studio, snemalni studio in se seznanili z montažo. Zelo zanimiva nam je bila predstavitev snemanja z droni ter reportažno vozilo za snemanje na trenu.

Učenci smo se spoznali in se preizkusili z delom in vlogo voditelja, ki je pred kamero. Predstavili so nam tudi RTV servis in njihovo delo. Zahvaljujemo se podjetju SIP TV da so nam omogočili in nas seznanili z njihovim delom.

Učenci izbirnega predmeta MME

Medobčinsko atletsko tekmovanje

Na ptujskem mestnem stadionu je v četrtek, 19. 5. 2022, potekalo medobčinsko atletsko tekmovanje. Udeležili so se ga Leo Janžekovič, Žiga Jakab, Aljaž Horvat, Ajda brumen, Tonija Toš, Tim Kunčnik, Leon Lesjak, Mai Pak, Barbara Krivec, Sanja Lipič, Aneja Fürst, Maruša Gril in Vanja Vičar. Vsi do dosegli odlične rezultate, domov pa so odnesli tudi tri medalje, eno zlato in dve srebrni. Čestitamo!

ŠPORTNO DRUŠTVO JURŠINCI PODARILO DRESE

ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL – PODROČNO TEKMOVANJE 

V petek, 13. 5. 2022, so se Barbara Krivec, Maja Kukovec in Klara Kukovec udeležile področnega tekmovanja v Šolskem plesnem festivalu. Tekmovale so v hip hopu, popu in latinu. Vse tri plese so odlično odplesale. Čestitamo!

Grajski dan s ptujskimi policisti

Policisti Policijske postaje Ptuj so danes pripravili 1. grajski dan s policisti. Pri Dvorcu Dornava so najmlajšim predstavili svoje delo in opremo. Kot je povedal Aleksander Lubej, načelnik Policijske postaje Ptuj, so veseli, da so po dveh letih lahko ponovno pripravili druženje v živo ter najmlajše, pa tudi občane seznanili s svojim delom in opremo, s katero razpolagajo. Obiskovalci so si lahko ogledali policijska vozila in opremo, spoznali konje in njihove vodnike, prizorišče pa je preletel tudi policijski helikopter.

Na druženju z uporabniki Zavoda Dornava, učenci osnovnih šol Dornava in Juršinci ter malčki iz vrtca so sodelovali tudi reševalci in pripadniki Slovenske vojske.

Spoznavajmo države Evropske unije

Turistično društvo Ptuj in Mestna občina Ptuj sta 18. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo obeležila v Minoritskem samostanu Ptuj s prireditvijo »Spoznavajmo države Evropske unije«, na kateri so se na temo evrovizijske pesmi predstavili vrtci, osnovne in srednje šole. Tudi naša šola je sodelovala na prireditvi, ki se je odvijala v petek, 6. 5. 2022. Predstavili smo Dansko in njene predstavnike na Evroviziji. Na lično in poučno pripravljeni stojnici smo predstavili nekaj splošnih podatkov o deželi, zmagovalne pesmi na Evroviziji in delili danske zastavice in letake. Našo ponudbo smo začinili s slastnimi danskimi maslenimi piškoti, ki jih je spekla učenka Maša Horvat. Popestrili smo tudi kulturni program prireditve. Lana Friščić Krampelj je stopila v čevlje danske pevke Emmelie de Forest in čudovito zapela zmagovalno pesem leta 2013, Only Teardrops. V sklepnem delu prireditve smo prisostvovali  dvigu evropske zastave v ptujskem »Evro parku«. Zastavo sta dvignila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in predsednik Turističnega društva Ptuj Peter Pribožič. Prireditev je izzvenela v prijetnem vzdušju in druženju mladih iz šol ptujskega območja.

                                                                                                                 Zapisala: Sabina Lenart

Medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za učenke letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 10. 5. 2022, potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za mlajše učenke. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Olge Meglič, OŠ Hajdina, OŠ Breg in OŠ Ljudski vrt. Naša dekleta so tekmovanje zaključile na 2. mestu. Čestitamo!

JUMICAR NA OŠ JURŠINCI

OBISKALA NAS JE SLOVENSKA VOJSKA

Naši mladi čebelarji uspešni na 44. državnem čebelarskem tekmovanju in srečanju mladih čebelarjev v Mariboru

Po dvoletni prekinitvi zaradi pandemije smo se z mladimi čebelarji imeli končno spet možnost udeležiti in pomeriti v znanju iz čebelarstva na državnem tekmovanju mladih čebelarjev. Organizator tekmovanja Čebelarska zveza Slovenije in gostitelj Biotehniška srednja šola Maribor, sta svoje delo opravili odlično. Čebelarska zveza Slovenije je v soboto, 7. maja 2022, že 44. zapored organizirala državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, članov čebelarskih krožkov, ki je tokrat potekalo v Mariboru.

Letošnjega tekmovanja v treh kategorijah se je udeležilo mnogo učencev iz celotne Slovenije. Med njimi so tekmovali tudi člani čebelarskega krožka naše šole, in sicer: učenca iz 6. razreda Anej Čuček ter Patrik knez Holc. Učenci 4. razreda Aleš Lorenčič, Liam Zelenko, Anže Šegula ter Klemen Fras.

Učenci so dosegli odličen rezultat, saj so se domov z bronastim priznanjem z državnega tekmovanja vrnili Anej Čuček ter Patrik knez Holc, Aleš Lorenčič in Liam Zelenko.  Anže Šegula in Klemen Fras pa sta prejela priznanje za sodelovanje.

Iskrene čestitke za trud in opravljeno delo s čebelarski pozdravom NAJ MEDI!

Mentor čebelarskega krožka,

Damjan

ŠPORTNA GIMNASTIKA – POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA

 V četrtek, 5. 5. 2022, se je Lea Muhič udeležila polfinala državnega prvenstva v športni gimnastiki. Tekmovanje je zajemalo vaje na gredi, bradlji, parterju in preskoku. S končnim 5. mestom se je uvrstila v finale državnega prvenstva. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v sredo, 4. 5. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za mlajše učence. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Majšperk, OŠ Ljudski vrt in OŠ Videm-Leskovec. Ekipi OŠ Ljudski vrt in OŠ Juršinci sta se uvrstili na področno tekmovanje. Čestitamo!

Finale medobčinskega tekmovanja v mali odbojki za učenke letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v sredo, 20. 4. 2022, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v mali odbojki. V finale so se uvrstile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Cirkovce in OŠ Destrnik-Trnovska vas. Ekipi OŠ Ljudski vrt in OŠ Cirkovce sta se uvrstili na področno tekmovanje. Čestitamo!

Medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše

Na naši šoli je v torek, 19. 4. 2022, potekalo predtekmovanje medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za mlajše učence. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Olge Meglič, OŠ Dornava in OŠ Gorišnica. Ekipa OŠ Juršinci se je uvrstila v finale medobčinskega tekmovanja. Čestitamo!

32. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

V torek, 22. 2. 2022, je preko zooma potekalo zasedanje Ptujskega medobčinskega Otroškega parlamenta. Zasedanja se je udeležilo 18 predstavnikov osnovnih šol UE Ptuj. Iz naše šole se je zasedanja udeležil Žan Novak. Tema letošnjega otroškega parlamenta je bila Moja poklicna prihodnost. V razpravi so se dotaknili tem: »Vloga staršev pri izbiri poklica; Izbira poklica – skrbi in pričakovanja; Poklic in uspeh; Možnosti izbire: jih imamo ali ne?«

Mladi parlamentarci so bili zelo aktivni in so se razgovorili o tem, kako pomembna je vloga staršev. Želijo si, da bi jim bili starši podpora, a bi jim hkrati pri odločanju dovolili svobodo. Strinjajo se, da izbira poklica pomeni skrb in da je težko predvideti, ali se bodo v izbranem poklicu tudi zares našli. Po drugi strani razumejo, da vsaka prelomnica pomeni nov začetek in da nobena poklicna odločitev ni zares dokončna odločitev. Ob vprašanju uspeha ima vsak svoja prepričanja, večina pa poklicni uspeh povezuje z osebno srečo. Tudi možnosti izbire imajo mladi veliko, nimajo pa vsi enake štartne pozicije. Da bi lažje izbirali, si želijo realnih informacij in praktičnih izkušenj z različnimi poklici. Zaključujejo, da ima vsak v sebi moč vplivati na potek svojega življenja, moraš pa vedeti, kaj si želiš, in nato vložiti dovolj truda, da cilje tudi dosežeš.

V ponedeljek, 11. 4. 2022, je v Ljubljani potekalo 32. nacionalno zasedanje Otroškega parlamenta. Udeležili so se ga štirje predstavniki Ptujskega območja, med njimi je bil tudi predstavnik naše šole, Žan Novak. Zasedanje je potekalo v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. 111 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Moja poklicna prihodnost oz. petih podtemah: »Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo; Vpliv covid-19 na izbiro poklica.« Uvodoma jih je pozdravil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije g. Igor Zorčič. Spodbudne besede sta mladim parlamentarcem namenila tudi predsednica ZPMS ga. Darja Groznik in predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

foto: Matija Sušnik/Državni zbor

Medobčinsko tekmovanje v mali odbojki za učenke letnik 2009 in mlajše

Na OŠ Podlehnik je v torek, 29. 3. 2022, potekalo predtekmovanje medobčinskega tekmovanja v mali odbojki. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Podlehnik in OŠ Videm-Leskovec. Ekipi OŠ Juršinci in OŠ Ljudski vrt sta se uvrstili v finale medobčinskega tekmovanja. Čestitamo!

Regijsko tekmovanje mladih tehnikov

Prvega aprila 2022 se na je 8 učencev iz 6., 8. in 9. razreda odpravilo na tekmovanje iz tehnike, ki je potekalo na OŠ Velika Nedelja. Tekmovali smo iz področja oblikovanja gradiv: T1- papirja, T2 – lesa, T4-kovin in T3- umetnih mas. Za izdelavo smo imeli 60 minut časa. Izdelati smo morali posodice za namizni sladkor s prostorom za cenik, kot jih vidimo v restavracijah.

Ko je ura odbila pol enih, smo morali končati z delom. Skupaj z mentorjem in učiteljem tehnike Brankom Horvatom smo nestrpno pričakovali rezultate in razglasitev prvih treh mest. Razveselili smo se rezultatov, saj smo štirje tekmovalci zasedli prvo mesto (Jan Brmež in Milan Kvas pri obdelavi lesa in Maruša Gril in Mai Pak pri obdelavi kovin ) Patrik Knez Holc  pa je pri obdelavi papirja dosegel drugo  mesto. Ti učenci so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 14. 5. 2022 v Ljubljani.

Šolo so odlično zastopali tudi T1-papir, Luka Frlež in T2- umetne mase, Klara Kukovec in Nikol Knez Holc.

Ker  nas v mesecu maju čaka državno tekmovanje v Ljubljani,  držite pesti za nas!

Maruša Gril, 9. r.

Medobčinsko tekmovanje v mali odbojki za učenke letnik 2009 in mlajše

Na OŠ Podlehnik je v torek, 29. 3. 2022, potekalo predtekmovanje medobčinskega tekmovanja v mali odbojki. Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Podlehnik in OŠ Videm-Leskovec. Ekipi OŠ Juršinci in OŠ Ljudski vrt sta se uvrstili v finale medobčinskega tekmovanja. Čestitamo!

KULTURNI DAN

V ponedeljek, 28. marca smo si v Celju sprva ogledali predstavo KOZLOVSKA SODBA V VIŠNJI GORI nato je sledil ogled Celjskega gradu.

PROSLAVA OB MATERINSKEM DNEVU

OTROCI POJEJO SLOVENSKE PESMI IN SE VESELIJO

Družba Radio- Tednik Ptuj nadaljuje z 8. sezono Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.

Včeraj popoldne je bilo v našem studiu zelo živahno, saj se nadaljuje 8. sezona Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Tokrat so se v prepevanju slovenskih pesmi pomerili učenci iz osnovne šole Juršinci in Sveti Tomaž.

Iz osnovne šole Juršinci sta v mlajši kategoriji nastopili Julija Matjašič in Varja Kočevar, ki se je uvrstila v polfinale. V višji kategoriji pa so nastopili: Isidora Drobnjak, Mineja Perša , Barbara Krivec in Lana Friščić Krampelj, ki je bila izbrana za polfinale. Iz osnovne šole sveti Tomaž pa so v nižji kategoriji nastopli: Julija Budja, Ana Lesjak, Eva Tanaja Klemenčič in Sara Viher, ki se je uvrstila naprej. V višji kategoriji pa sta tekmovali Glorija Vočanec in Stela Hebar, ki se je uvrstila v polfinale. Včerajšnjo prireditev sta podprli občini Juršinci in Sveti Tomaž.

SKOKI Z MALE PROŽNE PONJAVE – POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA

V četrtek, 24. 2. 2022, sta se Tija Zavec in Lea Muhič udeležili polfinalnega državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave. Lea je uspešno izvedla vse skoke, Tija pa žal ne, zaradi poškodbe tik pred tekmovanjem.

INTERVJU Z DEJANOM ZAVCEM

V ponedeljek, 13. 12. 2021, smo na naši šoli gostili Dejana Zavca, svetovnega boksarskega prvaka, človeka svetovnega slovesa, častnega občana naše občine, predvsem pa našega Dejana. Prijazno se je odzval vabilu na intervju, na katerega smo ga povabili učenci pri izbirnem predmetu nemščine, ki sodelujemo v projektu Mladina piše (Jugend schreibt), pod okriljem Frankfurter allgemeine Zeitung. Pri našem delu nas usmerjajo in vodijo       dr. Gerald Hühner, ki nas je za ta projekt tudi navdušil, dr. Monica Hühner in naša učiteljica Sabina Lenart. Koordinator projekta je podjetje Discimus Lab, nosilec projekta pa CID Ptuj. V skupini mladih novinarjev smo: Denis Dukarič, Žan Jerenec, Ivana Lah in Nuša Pučko. Intervju je potekal v prijetnem vzdušju. Dejana bomo obiskali še v njemu najljubšem okolju, v njegovi telovadnici Gym, kjer bomo opravili intervju še s kakšnim od športnikov, ki delajo z njim. Ob koncu projekta bomo zapisali članek, ki bo objavljen v Frankfurter allgemeine Zeitung. Vlogo moderatorke in uvodne besede je imela Ivana Lah.Tukaj vam predstavljamo le del intervjuja, ki je v celoti objavljen na spletni strani naše šole.

Ivana: Gospod Zavec, ste svetovni prvak v boksu in imate gotovo veliko dela. Kljub vsemu ste danes prišli k nam. Zakaj ste pristali na ta termin.

Dejan: Sem javno malo bolj izpostavljena oseba, zato moram izbirati, kam grem in kam ne. Sam se počutim del tega kraja.  Vsi, ki živimo v tem kraju, moramo sodelovati in je prav, da si naklonimo malo več časa, ker čas hitro beži. Prišel sem zaradi vas, učencev…vem, da so šole izven mesta marsikdaj prikrajšane za kak lep dogodek.

Žan: Ste prvi slovenski svetovni prvak v boksu: Kakšen je bil vaš občutek ob zmagi?

Dejan: Predstavljajte si, da ste 9 let odlični in z odliko končate osnovno šolo. Podobno je bilo pri meni. Veliko let delaš za en sam uspeh. Potrebno je garati, a na koncu je veselje nepopisljivo. Poplačan je trud, poplačane so skrbi. Sreča, zadovoljstvo. Ne samo zase, ampak tudi za okolico.

Žan: Kdo v vašem življenju je vaš idol v boksu in kdo kot človek?

Dejan: Moj idol je eden najuspešnejših boksarjev Floyd Mayweather. Blizu mi je po športni plati, nikakor pa karakterno in ne življenjsko.

Idol v življenju mi je preprost človek. Človek, ki hodi v službo, zasluži nekaj, si ustvari družino in gleda na življenje pozitivno. Najde smisel v življenju, čeprav ne izstopa na nobenem področju. To je umetnost.

Nuša: Kako je naziv svetovni prvak spremenil vaše življenje? Kako ta naziv določa vaše življenje danes?

Dejan: Seveda je spremenil moje življenje. Postavil me je na svetovni boksarski zemljevid. Zaznamovalo me je, da sem imel priložnost videti in izkusiti stvari, ki jih sicer nikoli ne bi, druge države, družbe. Veliko sem videl, se izobraževal in nato umiril turbulentno življenje in si ustvaril družino. V bistvu je bil to tudi pogoj, da sem si lahko ustvaril družino.

Nuša: Kdaj ste prišli k boksu? Je to bila vaša mladostna želja ali naključje?

Dejan: Po naključju. Najprej sem mislil trenirati nogomet. Ta dan, ko sem mislil iti na prvi trening, treninga ni bilo in takrat sem spoznal trenerja Ivana Pučka. Imel je nek žar, toplino, ki jih do takrat nisem uspel prepoznati nikjer. S takšnim odnosom me je Ivan priklenil nase.

Nuša: Kdaj in kje ste začeli sistematično trenirati boks?

Dejan: V Ptuju, leta 1991. Svojo pot sem nadaljeval v Avstriji, Srbiji, spet v Sloveniji in na koncu me je pripeljala v Nemčijo. Tam sem doživel največje uspehe. Zaradi znanja nemškega jezika, mi je bilo lažje. Prav jezik mi je dal veljavo. Je kot neka začimba na življenje. Čisto ničesar ne bi menjal, če bi živel še enkrat!

Denis: Ste že od začetka bili ambiciozni? Ste že takrat hoteli nekoč postati svetovni prvak?

Dejan: Seveda…kdo si tega ne bi želel? Če začneš nekaj trenirati, kdo si ne želi vsaj za trenutek postati najboljši, ali v šoli, ali na Ptuju, v Sloveniji, ali na svetu. V tistem trenutku se nisem točno zavedal, kaj to pomeni, biti najboljši na svetu. Govoriš, deluješ, veliko krat narediš tako, kot je prav za druge. Če temu seveda sam slediš, ni s tem prav nič narobe. Pri teti na kmetiji, kjer sem živel od 3. ali 4. leta je bilo jasno, če sem bil priden, vse naredil, sem dobil jesti. Danes je drugače. Priden si, če vse poješ. Tisto, kar me je naučilo, mi dalo popotnico v športu je to, da ni obupanja. Delo mora biti narejeno do konca, da je lahko potem poplačano. Ne v smislu denarja, ampak v smislu rezultata.

Denis: Kakšno vlogo v vaši boksarski karieri in v vašem življenju igra vaša družina?

Dejan: Najpomembnejšo!

Ko smo bili vsi mi v redu, sem bil jaz v redu. Naša družina bi seveda živela bistveno drugače, če ne bi postal svetovni prvak. Absolutno nas je to zaznamovalo na poseben način, ampak moj največji ponos in moj največji dosežek v življenju je to, da sem spoznal ženo Natašo, in da sva dobila najprej prekrasno hčerko Ivono in nato še prekrasno hčerko Tijo.

Žan: Bi otrokom in mladostnikom danes priporočali, naj začnejo z boksom? Zakaj ja? Zakaj ne?

Dejan: Šport ti da dimenzije, ki ti jih drugačno življenje ne more dati. Da ti socialni razvoj, družbeni razvoj, osebno rast. Postaviti si je treba prioritete in delati za to. Ni ga človeka, ki se mu ne bi obrestovalo, da je vložil več časa in delal več kot ostali. Lahko se ti zgodi krivica, a to je sestavni del življenja, zgodi se z namenom, ne zato da vržeš puško v koruzo, ampak rečeš:“Okay, premalo sem naredil“… in vztrajaš. Šport ti da prav to vztrajnost in nepopustljivost. Moti me, da starši izberejo otrokom šport.

Vsekakor šport! Ta ti da psihofizično kondicijo, tudi za kasneje v življenju. Je nekaj najbolj pozitivnega v življenju.

Nuša: Kje in kaj bi bili danes, če ne bi začeli z boksom in postali svetovni prvak?

Dejan: Ne upam pomisliti! To mi je znano, to je tukaj. Verjamem, da bi vse, kar bi počel, počel z enako vnemo, enako predanostjo. V vaših letih sem razmišljal, da bi postal avtobusni šofer ali avtomehanik, a šport me je popeljal v en čudoviti svet, svet filma in realnega življenja.

Denis: Vam je bilo težko končati vašo kariero profesionalnega boksarja?

Dejan: Nisem se točno zavedal, kaj se je zgodilo. Na začetku, tisti dan, ko sem oznanil, da bom nehal tekmovati, se še sploh nisem zavedal. Potem popoldne sem začutil, da sem naredil neko zmešnjavo. Šele po kakih 3 mesecih se je zgodil neki fizični, osebni in družbeni cunami.

Denis: Kakšno je vaše poklicno življenje danes?

Dejan: To, kar si najbolj štejem v dobro in kar tudi vedno vsem povem: najboljša kombinacija v mladosti je šport in šolanje. Sam sem diplomiral pri tridesetih, ker prej pač ni bilo možnosti, nisem imel pogojev. Kar pa se tiče športa: mislim, da tega, kar ti da šport, ne more dati nobeno drugo družbeno življenje. So privilegiji, ki jih drugače ne moreš dobiti in kupiti, a tudi cena zato je visoka. Vsak del življenja ima omejen rok. Tudi vi živite, uživajte, družite se, bodite radovedni, do provokativne meje. Vedno iščite meje navzgor, ne navzdol. Poglejte za vrata, kaj vas čaka. Ne govorim o tem, da greste na avtocesto, ali na tirnice, da vidiš, če kaj prihaja, govorim o tem, kar vas zanima. Bodite radovedni. Jezik se mi zdi ključen za uspeh. V naši regiji naj bosta osnova angleščina in nemščina, seveda tudi madžarščina, a jo govori malokdo. Več jezikov govorite, večje so vaše šanse. Od doma lahko ‚zahaklate‘ svoj sanjski posel, sanjsko življenje. Največje bogastvo in za mene največja čast je, da sem svojo kariero izkoristil za nabiranje splošnega znanja in zraven tega poskušal še živeti.

 Žan: Kakšen moto bi dali mladim ljudem na pot? Kako lahko mlade motivirate in podprete na njihovi življenjski poti?

Dejan: Nočem biti egocentričen ali egoističen, a če je meni uspelo, kljub slabšim pogojem na začetku, lahko uspe vsakemu. Lahko si karkoli, igralec, matematik…Nameniti pa morate dovolj časa, da boste presegli vse, ki se borijo za isto kot vi. Če hočete nekaj imeti, morate nekaj dati!

Ivana: Ob koncu pa mislim, da smo vas tako dobro spoznali, da vam lahko rečem kar dragi Dejan. Torej…dragi Dejan! Hvala, da ste nam namenili svoj dragoceni čas. Veliko nam pomenijo vaše besede in verjamem, da ste tudi koga od nas navzočih navdušili za boks. Vašo zgodbo se bomo potrudili verodostojno podeliti s svetovno javnostjo in verjamemo, da bo v navdih in spodbudo vsem mladim in odraslim, ki jih bo dosegla. Hvala!!!

V sproščenem vzdušju smo zaokrožili naše druženje in ga zaključili s skupno fotografijo.

Verjamemo, da o Dejanu veste veliko in obenem upamo, da ste ga preko tega intervjuja še bolje spoznali. Dejan je poseben človek, ki se s svojo odkritosrčnostjo dotakne prav vsakega. Njegova iskrenost in preprostost nam povesta vse o njegovi veličini. Kljub vsem pritiskom, ki jih doživljajo zvezdniki športnega sveta je znal ohraniti vrednote preprostega človeka, poštenost, delavnost, skrb za svoje drage in za druge in razumevanje slehernega človeka. Vse to so odlike največjih ljudi, kakršen je tudi Dejan Zavec. 

                                             Učenci Denis Dukarič, Žan Jerenec, Ivana Lah in Nuša Pučko z mentorico Sabino Lenart

PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Izobraževanje na daljavo od 1. do 9. razreda

MEDNARODNI PROJEKT HOLIDAY CARDS EXCHANGE

V sklopu podaljšanega bivanja smo s 1. in 2. razredom (skupaj 52 učencev) sodelovali v mednarodnem projektu Holiday cards exchange (izmenjava prazničnih voščilnic). Namen projekta je osveščanje o različnih tradicijah v državah po svetu. V ta namen države izdelajo voščilnice in darilca ter jih pošljejo svojim partnerjem po svetu. V teh izdelkih razložijo svoje tradicije in navade za praznike. Sami smo sodelovali z dvema šolama na Tajvanu, Japonskem ter v Belorusiji ter eno šolo v Mehiki.

Za namen projekta smo izdelali voščilnice, na katere smo tudi napisali recept za tradicionalno slovensko potico. Izdelali smo tudi knjigo, v kateri smo razložili tradicijo obdarovanja na miklavževo, saj veliko držav tega običaja nima. Na koncu smo za darilo vsakemu učencu izdelali tudi kazalo za knjige v obliki šalic s čajem. Ker smo sodelovali s sedmimi državami, smo izdelali kar 250 kazal. Tukaj nam je pomagal tudi 6. razred, ki je pri likovnem krožku ravno obravnaval slovensko ornamentiko. Na eno stran šalic smo narisali vzorec, na drugo pa napisali voščilo za božič ter novo leto.

Da svojim partnerjem predstavimo tudi učence, smo naredili posnetek, v katerem učenci zapojejo eno slovensko in eno angleško pesem. Posnetek vas čaka na povezavi: https://video.arnes.si/watch/qn97cwzt7nd1.

Projekt je bil za učence zelo zanimiv, saj so lahko sodelovali z državami, ki so zelo oddaljene od Slovenije ter imajo popolnoma drugačne običaje kot mi.

Medobčinsko tekmovanje v odbojki za učenke letnik 2007 in mlajše

Na naši šoli je v četrtek, 2.12.2021, potekalo medobčinsko tekmovanje v odbojki (predtekmovanje). Tekmovanja so se udeležile ekipe OŠ Juršinci, OŠ Ljudski vrt, OŠ Destrnik – Trnovska vas in OŠ Kidričevo. Ekipa OŠ Ljudski vrt se je uvrstila v finale medobčinskega tekmovanja, ekipa OŠ Juršinci pa je zasedla 2. mesto.


Medobčinsko tekmovanje v nogometu za učenke letnik 2007 in mlajše

V petek, 3.12.2021, je bilo na naši šoli izvedeno finale Medobčinskega tekmovanja v nogometu za učenke letnik 2007 in mlajše. Na tekmovanje je bilo prijavljenih šest osnovnih šol, ki so se v predtekmovanju pomerile v dveh skupinah. Najboljše štiri ekipe so se uvrstile v finalni del tekmovanja. Po napetih in zelo izenačenih tekmah so slavile domačinke OŠ Juršinci pred OŠ Markovci, OŠ Ljudski vrt in OŠ Hajdina.

Povezava do fotografij: https://sport-ptuj.si/home/dogodek/9685[Show as slideshow]

nogomet_mt_st_ucenke_21
nogomet_mt_st_ucenke_2
nogomet_mt_st_ucenke_19
nogomet_mt_st_ucenke_18
nogomet_mt_st_ucenke_17
nogomet_mt_st_ucenke_16
nogomet_mt_st_ucenke_1
nogomet_mt_st_ucenke_os-jursinci

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Dne 19. 11. 2021 smo na naši šoli in vrtcu Juršinci organizirali Slovenski zajtrk, kjer smo učencem ponudili zdravo hrano, pridelano v naši okolici. Učenci so spoznavali pomen zajtrka za zdravje, pomen lokalno pridelane hrane ter pomen zajtrka v smislu ohranjanja kulturne dediščine.

V vrtcu Juršinci so nas Obiskali Čebelarji in nam predstavili pomen čebel v našem okolju. Na koncu smo se posladkali z slastnimi medenjaki.[Show as slideshow]

img_5169
img_5170
img_5172
img_5173
img_5174
img_5175
img_5176

JESENSKI BAZAR

Devetošolci, smo se v torek 19. oktobra po pouku zbrali ter staršem in učencem ponujali naše ročno narejene izdelke. Med ponujenimi izdelki so bile ročno narejene kremice iz mete, melise in ognjiča ter doma narejen detergent za pranje posode. Naša dekleta so se potrudila pri izdelovanju zapestnic in verižic iz usnja, dečki pa so se raje lotili izdelovanja svečnikov, lovilcev sanj ter svinčnikov in barvic z obrazki. Ves bazar je potekal z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za devetošolce, da bodo imeli polepšano zadnje leto z lepimi spomini na osnovno šolo.

Vsem se z največjim veseljem zahvaljujemo za obisk ter kakšen prispevek.

Žana Dacinger[Show as slideshow]

image0
img-1745
img-1750
img-1751
img-1753
img-1754
img-1755
img-1756

JESENSKI KROS

Sončno torkovo popoldne je bilo idealno za izvedbo Medobčinskega tekmovanja v jesenskem krosu, ki je letos potekal  na OŠ Hajdina.  Na startni listi je bilo 234 tekmovalcev iz 15 šol Spodnjega Podravja.Ti so bili razporejeni v starostnih skupinah od letnikov 2007 (9. razred) do 2011 (5. razred), tekli pa so na 1000 metrov dolgi progi, ki jo je v idiličnem okolju trasiral g. Franc Zupanič.Rezultati: https://sport-ptuj.si/home/dogodek/3421[Show as slideshow]

jesenski_kros-1
jesenski_kros-2
jesenski_kros-3
jesenski_kros-4
jesenski_kros-5
jesenski_kros-6
jesenski_kros-7
jesenski_kros-8

Mesec požarne varnosti – EVAKUACIJA

V četrtek, 21. 10. 2021, smo imeli na šoli vajo evakuacije. Ravnatelj je najprej alarmiral regijski center za obveščanje, ki je nato aktiviral gasilce PGD Gabrnik ter Grabšinski Breg. Hkrati je ravnatelj izvedel zvočno obvestilo v šoli, da smo se po evakuacijskih poteh umaknili iz šolskih prostorov. Učiteljice in vzgojiteljice so nato na zbornem mestu predale informacijo o številu otrok ravnatelju, ki  je vodji intervencije PGD Gabrnik podal poročilo, da je v stavbi še nekaj domnevno ponesrečenih.  Sledilo je reševanje ponesrečencev iz zgornjega nadstropja. Nato so prostore šole pregledali gasilci in ugotovili, da v zgradbi ni več nikogar in da je vse pod nadzorom.  Na koncu je vodja intervencijske enote razglasil konec nevarnosti.

Učenci in otroci vrtca so vajo zelo aktivno in z zanimanjem spremljali, a vseeno si želimo, da nas kaj takega nikoli ne doleti. Po vaji je sledil ogled ter demonstracija gasilske tehnike. Otroci bodo srečanja z gasilci raje nadgrajevali v svojih matičnih gasilskih društvih ter v šoli in vrtcu, kjer damo temu velik poudarek.[Show as slideshow]

dsc0473
dsc0477
dsc0479
dsc0495
dsc0505
dsc0509
dsc0517
dsc0520
dsc0527
dsc0534
dsc0536
dsc0537
dsc0550
dsc0554
dsc0555
dsc0559
dsc0564
dsc0587
dsc0588
dsc0593

[Show as slideshow]

dsc0602
dsc0611
dsc0619
dsc0629
dsc0635
dsc0639
dsc0640
dsc0511
dsc0559
dsc0589
dsc0606
dsc0608
dsc0618
dsc0623
dsc0630

Tekaški športni dan – TEK za UŽITEK [Show as slideshow]

img_5102
img_5111
img_5112
img_5118
img_5119
img_5120
img_5127
img_5157
img_5158
img_5167
img_5102_0
img_5111_0
img_5112_0
img_5118_0
img_5119_0
img_5120_0
img_5127_0
img_5157_0
img_5158_0
img_5167_0

[Show as slideshow]

img_5023
img_5024
img_5029
img_5030
img_5036
img_5039
img_5047
img_5056
img_5059
img_5067
img_5082

ŠOLA SE JE ZAČELA

»Prvi korak, ki ga narediš, je takrat, ko zamižiš in stopiš čez prag. Prvi korak je najtežji in se kar naprej ponavlja. Vedno je kakšna prepreka, ki te neprestano ustavlja. Narediš prvi korak in že vidiš, da je naslednji spet prvi, kot da si celo življenje na nekakšni cirkuški vrvi.« (Vinko Möderndorfer)

Prvi šolski dan je vsako leto poln vznemirjenja in dobrih želja, še posebej za otroke, ki vstopajo v novo življenjsko obdobje. Danes je prag naše šole pogumno prestopilo kar 27 veselih prvošolčkov in prvič sedlo v šolske klopi. Gospod ravnatelj Matej Sužnik in župan Alojz Kaučič, sta nagovorila učence, starše ter učitelje.

Nekateri učenci so povedali, da se šole veselijo, drugi pa, da jih je čisto malo strah, ker v šoli še nikogar ne poznajo. Odrasli pravimo, da ima strah velike oči, zato učiteljici 1. razreda obljubljata, da bo strah v učilnici vsak dan manjši in že naslednji teden o njem ne bo več ne duha ne sluha.

[Show as slideshow]

Dostopnost