Foto galerija

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Dne 19. 11. 2021 smo na naši šoli in vrtcu Juršinci organizirali Slovenski zajtrk, kjer smo učencem ponudili zdravo hrano, pridelano v naši okolici. Učenci so spoznavali pomen zajtrka za zdravje, pomen lokalno pridelane hrane ter pomen zajtrka v smislu ohranjanja kulturne dediščine.

V vrtcu Juršinci so nas Obiskali Čebelarji in nam predstavili pomen čebel v našem okolju. Na koncu smo se posladkali z slastnimi medenjaki.

OTROCI VRTCA JURŠINCI NA TRGATVI 


AKTIVNOSTI V VRTCU


OBISKALI SO NAS ČEBELJI

Tradicionalni slovenski zajtrk je postal že tradicija vsak tretji petek v novembru na dan slovenske hrane. Že nekaj let zapored otroci tako za zajtrk dobijo kruh, maslo, med, mleko in jabolka slovenske pridelave. Namen dogodka je spodbujanje zdravega načina prehranjevanja ter uživanje lokalne domače pridelane hrane. Vsako leto pa naš vrtec obiščejo tudi čebelarji iz ČD Juršinci in predstavi svoj poklic. Ne smemo pa pozabiti tudi na odlične medenjake.


SREČANJE BABIC, DEDKOV IN OTROK V VRTCU

V veselem decembru je v vrtcu zelo pestro. Otroci veliko ustvarjajo, nastopajo, obiščejo starejše občane v domu. Seveda pa so tudi sami deležni obiskov v vrtcu. Zraven mamic, očetov, božička, miklavža,..nas v veselem decembru obiščejo tudi babice in dedki. Otroci so tega dogodka zelo veseli. Tako je bilo tudi v petek, 9.12.2018. Babicam in dedkom smo se po skupinah najprej predstavili otroci s plesom in pesmicami. Nato smo skupaj odšli v igralnice, kjer smo z babicami šivali gumbe na okraske za smrečico, dedki pa so sestavili  novoletno jelko. Ko smo končali smo skupaj okrasili smrekico. Bilo je zelo zabavno in veselo. Za otroke je bil to posebni dan, saj so bili zelo ponosni na babice in dedki.

Upamo, da se naslednje leto spet srečamo v veselem vzdušju.

Pripravila: Tanja Kvar


PREŽIVELI SMO NOČ V VRTCU

 Ste mislili, da smo se 25.11.2018 ustrašili mrzle noči? Ne, motite se. Kljub mrzlemu vremenu, ki  ga kasneje sploh nismo več čutili, smo se ob 18.30 uri zbrali v našem vrtcu. Skupaj nas je bilo 19 otrok in vzgojiteljice. Bili smo v velikem pričakovanju, kako bomo preživeli noč v vrtcu. Najprej smo se s svetilkami odpravili v temo, na sprehod po Juršincih. Na igrišču pri lovskem domu smo se igrali skrivalnice v temi, eksperimentirali z svetilkami ter premagovali strah pred temo. Ko smo se vrnili v vrtec smo si ogledali dramatizacijo Matevž noče zaspati, ki so nam jo odigrale vzgojiteljice vrtca. Tako kot vsako leto nas je tudi tokrat obiskala gospa ravnateljica Jelka Svenšek. Sledila je večerja in umivanje zob. Nato se je začela naša težko pričakovana ura, ko smo lahko s prižganimi svetilkami in v pižamah, v temi zaplesali ob otroški glasbi – »PIŽAMA PARTY«. Ples v pižamah se je končal ob 22 uri, ko smo ob pravljici utrujeni  zaspali. Četudi so nas obiskali kakšni duhci ali škratje, jih mi nismo slišali. Preživeli smo zelo lepo in mirno noč v našem vrtcu.

Naslednja nočitev nas čaka naslednje leto.

Pripravila: Tanja Kvar


 

  1. OBLETNICA MEDENEGA ZAJTRKA V VRTCU JURŠINCI

Zdrava prehrana je zagotovo eden od pomembnih dejavnikov zdravega načina življenja. Starši in vzgojiteljice morajo biti našim malčkom zgled, zato je prav, da jemo skupaj in se o hrani in načinu prehranjevanja tudi pogovarjamo. Med zdravo prehrano sodi tudi med. In kako je med zdrav se zavedamo že v vrtcu.  Prav v ta namen smo medse, v okviru projekta »Medeni zajtrk«, 10. zapovrstjo povabili čebelarje iz čebelarskega društva Juršinci. Otroci so okušali sladkobo medu, predvsem pa so spoznavali, kako koristen in zdravilen je med za zdravje.

Čebelarji so nas  sprva pozdravili s čebelarskim pozdravom »naj medi« Po zajtrku smo zapeli pesem Lojzeta Slaka Čebelar, najprej celotna šola, nato pa še v vrtec. Čebelarji so nam veliko pokazali ter povedali  o čebelarskih pripomočkih, ki spremljajo čebelarja pri svojem delu.

Čebelarji ČD Juršinci skupaj z člani čebelarskega krožka so na zelo prijeten in otrokom razumljiv način predstavil čebeljo družino, njihovo življenje, delo čebelarja ter vrste medu. Otroci so dobili tudi informacije o delu čebelarja v čebelnjaku in pripravi čebeljih izdelkov za uporabo. Ugotovili smo, da je življenje čebel izredno zanimivo in pravzaprav precej zapleteno. Zato bomo čebele in njihove izdelke še bolj spoštovali kot smo jih do sedaj. Ob 10. obletnici medenega zajtrka so prejeli priznanje čebelarske zveze Slovenije  Osnovna šola  Juršinci, Občina Juršinci ter čebelarsko društvo Juršinci.

Namen medenega zajtrka v vrtcu je bil, da otroci že v rosnih letih spoznajo kako nepogrešljive so čebele v naravi in kako pomemben in zdrav je med v prehrani. S pomočjo medu bomo v vrtcu še naprej skrbeli za naše zdravje.

D.Š.IZLET SLOVENSKE KONJICE


IZLET VOLČJI POTOK


MINI MATURANTI


OTVORITEV VRTCA

Dostopnost